dimzam 0 Comments

Όταν η Εργασία Γίνεται Συνώνυμο των Διακοπών

Πώς θα σας φαινόταν αν ο ήχος του ξυπνητηριού κάθε πρωί δεν σήμαινε ότι θα πρέπει να φορέσετε το κοστούμι σας, να δέσετε τη γραβάτα και να τρέξετε στη δουλειά για να μην «κολλήσετε» στην κίνηση; Σήμαινε, αντιθέτως, ότι θα φορούσατε μια άνετη βερμούδα, σαγιονάρες και θα κατηφορίζατε στην παραλία παρέα με τον φορητό υπολογιστή σας. Κι αυτό, όχι γιατί θα θέλατε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, αλλά γιατί θα ήταν μέρος της δουλειάς σας. Αυτό που στους περισσότερους ακούγεται παραμυθένιο, αποτελεί καθημερινότητα στη ζωή των «ψηφιακών νομάδων». Οι Digital Nomads, όπως έχει επικρατήσει να αποκαλούνται, ζούν τη ζωή που όλοι ονειρεύονται. Ταξιδεύουν, έχουν πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του χρόνου τους και παράλληλα εξασκούν με ζήλο το επάγγελμα που αγαπούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας φορητός υπολογιστής, μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο και την αγάπη για ταξίδια.

Παραδοσιακά, οι ψηφιακοί νομάδες απασχολούνταν σε τομείς της τεχνολογίας όπως το web design & development. Με την ψηφιοποίηση ωστόσο της εργασίας να επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους, συγγραφείς, μεταφραστές, εταιρικοί σύμβουλοι ή και χρηματιστές είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω του διαδικτύου, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική τους παρουσία σ’ έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι ψηφιακοί νομάδες είναι αυτοαπασχολούμενοι. Μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Google και η Kickstarter για παράδειγμα, ενθαρρύνουν την τηλεργασία (“remote working”). Οι κολοσσοί αυτοί αντιλαμβάνονται πλέον ότι η καινοτομία, η παραγωγικότητα και η ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή βρίσκεται συχνά σε άμεση συνάρτηση με την παροχή νέων κινήτρων και την ελευθερία κινήσεων.

 

Ψηφιακοί νομάδες στα χρόνια της πανδημίας

 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας έως και σήμερα, η τηλεργασία από το σπίτι έχει αποτελέσει βασική μορφή εργασίας για εκατομμύρια εργαζόμενους στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, το παραδοσιακό μοντέλο εργασίας αλλάζει δραστικά και μαζί του αλλάζει μια εργασιακή αντίληψη δεκαετιών.

Σύμφωνα με το Booking.com, μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές εταιρείες κρατήσεων παγκοσμίως, η πλειοψηφία των ψηφιακά εργαζόμενων θα απέβλεπε σε μια διαφορετική επαγγελματική εμπειρία, απλά μεταφέροντας τον εργασιακό τους χώρο κάπου αλλού, για διάστημα από μία εβδομάδα έως κι έναν μήνα. Οι ίδιοι ερωτηθέντες θεωρούν ότι στη βάση αυτής της προοπτικής, θα ήταν διατεθειμένοι να διαθέσουν ακόμα και μέρος του χρόνου διακοπών τους.

Η ίδια εταιρεία σημειώνει ότι περίπου το ένα τρίτο, 37%, έχουν ήδη σκεφθεί να “κλείσουν” έναν παραθεριστικό χώρο για να διαμείνουν και να εργαστούν, ενώ το 40% θα δεχόταν να παραμείνει σε καραντίνα ακόμα και για έναν μήνα προκειμένου να εργαστεί εξ αποστάσεως.

Physis Villas: Ο ιδανικός χώρος φιλοξενίας κάθε Digital Nomad

Αν, λοιπόν, ο φορητός υπολογιστής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αποσκευών σας και αναζητάτε έναν ξεχωριστό χώρο για να τον ανοίξετε και να εργαστείτε, τότε οι Physis Villas είναι εδώ για να ανανεώσουν την αντίληψή σας τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική σας ζωής. Στις Physis Villas υποδεχόμαστε αυτή τη νέα γενιά ψηφιακά εργαζόμενων συναισθανόμενοι ότι είμαστε:

1.

Χώρος να Ζείς 

Οι βίλλες μας βρίσκονται σε μια ήσυχη περιοχή, μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον που εμπνέει τη δημιουργικότητα και την αρμονία

2.

Χώρος να Εργάζεσαι

Οι χώροι που προορίζονται για την εργασία σας είναι εξοπλισμένοι με εργονομικά έπιπλα γραφείου και καρέκλες όπως επίσης και σύνδεση στο διαδίκτυο.

3.

Προτεραιότητά μας, η Ασφάλειά σας 

Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτόκολλων,

ιδίως σε σχέση με τη διαμονή των επισκεπτών στη διάρκεια της πανδημίας

4.

Στιγμές Ανάπαυσης 

Μετά την εργασία, οι “ψηφιακοί επισκέπτες” μας μπορούν να χαλαρώσουν στην πισίνα ή να απολαύσουν έναν περίπατο στα αμπέλια και στον κήπο του κτήματος

 5.

Σας προτείνουμε 

Οι διαχειριστές των Physis Villas σάς περιμένουν με ξεχωριστές προτάσεις

τόσο για τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείτε

όσο και για δραστηριότητες που θα μπορούσατε να απολαύσετε

#digital_nomads #workation  #remote_working  #remote_living #pandemia #Covid_vacation #PhysisVillas #NewWorkTrend #Crete #Chania #Agia