Οι γιορτές των Χριστουγέννων σηματοδοτούν το τέλος του χρόνου και μια οικογενειακή γιορτή γεμάτη θαλπωρή, ζέστες λιχουδιές και σπιτικό φαγητό. Ή τουλάχιστον κάπως έτσι τις έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων είναι οι κουραμπιέδες.
Είναι ένα εύκολο γλυκό πασπαλισμένο με ζάχαρη αχνή, βουτυράτο και γεμιστό με καβουρδισμένα αμύγδαλα στην παραδοσιακή εκδοχή του. Μπορείτε να τους φτιάξετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας και να τους απολαύσετε σκέτους ή με το αγαπημένο σας καφεδάκι μπροστά από το τζάκι σας. Αν δεν έχετε τζάκι, οι Physis Villas είναι εδώ για εσάς για να σας ζεστάνουν με τη χριστουγεννιάτικη τους ατμόσφαιρα και το αναμμένο τζάκι και να σας φιλέψουν σπιτικούς κουραμπιέδες.
Για τους λάτρεις της ζαχαροπλαστικής σας έχω παρακάτω μια κλασική συνταγή για κουραμπιέδες. Αν έχετε χρόνο και διάθεση για δοκιμάσετε να φτιάξετε τους δικούς σας κουραμπιέδες, μη διστάσετε να μας στειλετε τις εντυπώσεις τις φωτογραφίες σας ακόμη και να μας ζητήσετε συμβουλές για την εκτέλεση της συνταγής!
Καλή σας απόλαυση και Καλές γιορτές σε εσάς και τις οικογένειες σας!
Κουραμπιέδες
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό , σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη + μπόλικη επιπλέον για την επικάλυψη
3 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουτ. γλυκού εσάνς αμυγδάλου
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη)
1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
- Για τους κουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα, χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 6-8 λεπτά, να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το κονιάκ και την εσάνς αμυγδάλου.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και το αδειάζουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του μίξερ (χαμηλώνουμε την ταχύτητα για να μην πετάγεται το αλεύρι).
- Τέλος, ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς. Όταν τους βάζουμε στη λαμαρίνα, τους πατάμε ελαφρώς στο κέντρο.
- Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20-25 λεπτά.
- Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.
Η συνταγή είναι απόo το site www.gastronomos.gr
#physisvillas #Christmasmood
Μπορείτε να διαβάσετε παλιότερα άρθρα του blog μας στον παρακάτω σύνδεσμο